Andrea Bocelli wijnmaker?

10

dec

Andrea Bocelli wijnmaker?

Jazeker, wat denk ik velen nog niet wisten is dat de familie Bocelli al meer dan 3 generaties wijn maakt in Toscane, om iets preciezer te zijn, het wijnhuis van Bocelli is gelegen in de prachtige Toscaanse heuvels in het plaatsje Lajatico, vlakbij San Gimignano. En niet zomaar wijn, integendeel, echt fantastische witte en rode wijnen. De familie Bocelli werkte hier vroeger voor Prins Corsini. Beetje bij beetje kocht men deze grond en bouwde een huis. Sandro (de vader van Alberto en Andrea) was helemaal stapelgek op het land, op de grond en hij gaf zichzelf (net als zijn vader Alcide) helemaal aan het land. Zij noemde zich de poëten van de aarde! Ook Alberto heeft deze buitengewone passie en het enthousiasme. Samen met zijn vrouw Cinzia en zijn broer Andrea werken ze vanaf 2000 aan nieuwe ideeën, nieuwe wijnen en druivenstruiken die hier thuishoren, thuishoren in Toscane. De wijnen die hier worden geproduceerd worden beschouwd als een geschenk van de grond!
Het landgoed bedraagt ongeveer 120 hectare, waarvan een klein deel is bebost en waarbij het andere deel aangeplant is met druivenstokken en olijven.
De drijvende krachten zijn op dit moment Alberto en zijn vrouw Cinzia, terwijl de fantastische tenor Andrea degene is met de fijne neus en dus ook de wijnen (blind) proeft. (flauw grapje) Op dit moment hebben we zelfs enkele gesigneerde flessen van Andrea, dus wacht niet te lang…op is op.

AUTHOR

Mathieu Klaassen

All stories by: Mathieu Klaassen