De Formule 1® vanaf 2021 in zee met Ferrari Trento

14

apr

De Formule 1® vanaf 2021 in zee met Ferrari Trento

Op de website van Ferrari Trento DOC staat sinds 12 april dat ze met trots de Jeroboam feestfles op het podium van de Formule 1® Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell’Emilia Romagna 2021 in Imola zullen gaan presenteren. Hiermee is Ferrari Trento, voortaan de officiële toast van de Formule 1® en is de huldiging met een fles champagne verleden tijd. Voortaan dus geen champagne douche meer maar een FERRARI trento doc douche.

De champagne-douche is bij toeval ontstaan. Toen Jo Siffert in 1966 de 24 uur van Le Mans won, kreeg de Zwitserse coureur een fles champagne in handen die de hele dag in de zon had gestaan. Na het ontkurken spoot de drank alle kanten op, tot hilariteit van de omstanders. Die foto’s haalden de wereldpers. Al snel werd het spuitfestijn een terugkerend element bij prijsuitreikingen in de autosport.

Zo’n winnaarsfles is geen standaard formaat. Bij kleinere gelegenheden worden magnums ingezet, maar winnaars van een Formule 1 race krijgen een zogenaamde jeroboam van drie liter.

 

 

AUTHOR

Mathieu Klaassen

All stories by: Mathieu Klaassen