Nieuwe aanwinst voor Pane e Vino

20

okt

Nieuwe aanwinst voor Pane e Vino

We zijn ongelooflijk trots! Vanaf november mogen wij ook de heerlijke wijnen van het wijnhuis Inama (Soave) importeren en aanbieden aan onze klanten.

De familie Inama produceert al meer dan 40 jaar wijnen en richt zich daar als enige activiteit dan ook volledig op. Wijnhuis Inama wordt inmiddels gerund door Stefano en Guiseppe Inama, de 3e generatie, met als visie: het produceren van diverse wijnen waarbij men, ondanks de stijlen en trends van het moment, vooral wijnen wil maken waarbij hun visie op het prachtige land voldoende wordt vertegenwoordigd. Er wordt dan ook gewerkt met een organisch landbouwsysteem omdat dit beter fruit oplevert.

Wijnhuis Inama vaart geheel zijn eigen koers en hebben dan ook hun eigen know-how ontwikkeld, zonder allerlei experts en wijngoeroe’s te raadplegen. Ze geloven in wijn die emoties genereert, en proeven dan ook bij voorkeur “blind” Vele eeuwen geleden werd de aarde hier naar boven gestuwd door een ondergrondse vulkanische druk. Dankzij die oude lavastromen werd de bodem hier gevormd tot verweerde basalt. Een unieke samenstelling die bijdraagt aan het typische florale en mineralige karakter van de Soave wijnen die we nu kennen.

AUTHOR

Mathieu Klaassen

All stories by: Mathieu Klaassen