Nieuwe wijnreis Fields of Gold

17

okt

Nieuwe wijnreis Fields of Gold

Onze nieuwe wijnreis van 9 tm 13 mei 2022 net online en nu al zo goed als vol!

 

Wijnreis “Fields Of Gold”

Geheel verzorgde en onvergetelijke 3- of 5-daagse reis naar de mooiste Chianti wijnhuizen in Toscane en een unieke kans om een exclusief bezoek te brengen aan het landgoed van Sting!

Sluit uw ogen en denk aan Toscane. De beelden die voorbijtrekken zijn ongetwijfeld de oneindige vergezichten, de vele cipressen, de eeuwenoude dorpjes op glooiende heuvels in een goudgele gloed, maar ook de uitgestrekte wijnvelden die een onmisbare samenhang tussen dit alles vormen.

Ga samen met Pane e Vino in mei 2022 op reis naar de betoverende Chianti streek en geniet van al het moois dat deze streek te bieden heeft.

Programma: Maandag 9 mei 2022

Villa La Palagina

We starten deze 3- of 5- daagse wijnreis rond 14:00 uur bij Villa La Palagina te Figline Valdarno. U dient hier op eigen gelegenheid naar toe te reizen.
(vliegen kan eenvoudig en goedkoop van Eindhoven naar Pisa. Hierna is het ongeveer 1,5 uur autorijden)

Villa La Palagina is een charmant landhuis gelegen in een schitterend gedeelte van de regio Chianti Classico net buiten het dorp Figline Valdarno.
Het ligt midden in een park met eeuwenoude bomen.

page1image11064

page2image392

Na uw relaxte check-in wordt u op het terras met adembenemend uitzicht verwacht voor een welkomstdrankje en antipasti.
In de loop van de middag wordt door Pane e Vino uit Breda een wijnproeverij verzorgd. Eigenaar Mathieu Klaassen is al vele jaren gespecialiseerd in Italiaanse wijnen en verrast u op een aantal pareltjes uit zijn uitgebreide assortiment.

Vanaf 20:00 uur wordt u in het uitstekende restaurant van Villa La Palagina uitgenodigd voor een Toscaans diner (hierbij is wijn, water, koffie en digestief inbegrepen).

Dinsdag 10 mei 2022

page2image5360

Tenuta Il Palagio

Na een heerlijk ontbijt wandelen we met het hele gezelschap naar Tenuta Il Palagio, het schitterende landgoed van Sting en Trudie Styler.
Normaal blijft dit landgoed gesloten voor publiek, maar dankzij onze goede relatie met Sting en Trudie gaan voor ons de poorten open voor een zeer exclusieve rondleiding.

page3image3064

Er wordt een proeverij verzorgd waarbij u de wijnen van het domein van Sting en Trudie proeft. Na de rondleiding gaan we naar de farmshop en genieten daar van een heerlijk lunchbuffet.
Na de lunch wandelen we terug naar Villa La Palagina waar u de rest van de middag kunt relaxen. Hopelijk is het weer goed en kunt u genieten van de eerste zonnestralen!

Vanaf 20:00 uur wordt u in het restaurant van Villa La Palagina uitgenodigd voor het afscheidsdiner (hierbij is wijn, water, koffie en digestief inbegrepen).

Woensdag 11 mei 2022
Na het ontbijt checken we tussen 10:00 en 11:00 uur uit.

Voor de deelnemers van de 5-daagse reis vervolgen we onze reis richting ons volgende hotel Fonte de Medici in San Casciano Val di Pesa.
Van de overige deelnemers nemen we hier afscheid.

Deze autoreis dient u zelf te verzorgen. Indien u niet in het bezit bent van vervoer kan dat natuurlijk, tegen betaling, verzorgd worden.

page4image376

Fonte de Medici

Rond 14:30 uur starten we in het hotel Fonte de Medici met een glas wijn en hierna gaan we te voet naar het wijnhuis van Antinori Tenuta Tignanello.
Hier krijgt u een rondleiding. Na deze rondleiding wandelen we terug naar het hotel waar een wijn tasting gegeven wordt met de wijnen van Antinori.

Vanaf 20:00 uur wordt u in de trattoria van Fonte de Medici uitgenodigd voor een heerlijke diner (hierbij is wijn, water en koffie inbegrepen).

Donderdag 12 mei 2022

Na het ontbijt gaan we per taxi (ongeveer 15 minuten rijden) naar het wereldberoemde wijnhuis van Antinori Nel Chianti Classico. Dit is één van de mooiste wijnhuizen van de wereld. Hier wordt al 26 generaties op het allerhoogste niveau wijn gemaakt en de familie Antinori heeft in de heuvels een hypermoderne kelder gecreëerd die zijn gelijke niet kent. Een proeverij en een rondleiding brengt u verder in hogere Antinori-sferen.

Wij maken hier de luxe Bottaia Cru tour. Tijdens deze geweldige tour van 2,5 uur, dit is inclusief een bezoek aan de kelders van de familie Antinori, krijgt u ook nog eens de absolute topwijnen te proeven. Tevens staat ons een heerlijke lunch op het schitterende terras met de mooiste wijnen te wachten. Na deze geweldige ervaring brengt de taxi u terug naar hotel Fonte De Medici.

Hier kunt u de rest van de middag genieten van de Toscaanse rust.

page5image376

Wijnhuis Antinori

Rond 19:00 uur wordt u opgehaald en wordt u naar het sterrenrestaurant van Antinori gebracht voor het afscheidsdiner. In restaurant Osteria Di Passignano staat voor u een 6- gangen diner met bijbehorende wijnen te wachten. Dit wordt op culinair niveau een avond om nooit meer te vergeten.

Na het diner wordt u weer met een taxi teruggebracht naar het hotel.

Vrijdag 13 mei
Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en zit onze wijnreis erop.

Deelname, wat is inbegrepen en voorwaarden

De reis gaat door bij een minimum aantal van 10 deelnemers. Inbegrepen:

1ste deel wijnreis
2 overnachtingen incl. ontbijt in Villa La Palagina
Welkomstdrankje met antipasti
2x diner in restaurant Villa La Palagina inclusief wijn, water, koffie en digestief Wijnproeverij verzorgt door Pane e Vino
Bezoek Tenuta Il Palagio met rondleiding, wijn tasting en lunch

2de deel wijnreis
2 overnachtingen incl. ontbijt in hotel Fonte De Medici
Welkomstdrankje
1x diner trattoria Fonte de Medici inclusief wijn, water en koffie
1x diner in sterrenrestaurant Osteria Di Passignano (6 gangen incl. begeleidende wijnen) Rondleiding wijnhuis Antinori Tenuta Tignanello
Wijnproeverij verzorgt door Antinori
Bezoek aan wijnhuis Antinori Nel Chianti Classico met rondleiding, incl lunch en 7 verschillende wijnen
Alle transfers zoals aangegeven

Niet inbegrepen;
Transfer naar- en van de hotels Fooien en persoonlijke uitgaven

Prijs
De prijs voor de 3-daagse wijnreis o.b.v. bovenvermelde omschrijving bedraagt 690 euro per persoon.
De prijs voor de 5-daagse wijnreis o.b.v. bovenvermelde omschrijving bedraagt 1495 euro per persoon.
De genoemde prijzen zijn o.b.v. een 2 persoonskamer. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag.

Aanbetaling bij aanvaarding reis is 50% van de reissom, het restant uiterlijk 20 januari 2022

Heeft u dieetwensen, bent u allergisch voor bepaalde producten of bent u vegetarisch? Laat ons dit vooraf weten.

LET OP!
Coronabewijs voor reizen naar het buitenland
Wilt u reizen of op vakantie? Meestal heeft u dan een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag nodig. Of een bewijs dat u bent hersteld van corona. Binnen Europa kunt u deze coronabewijzen laten zien met CoronaCheck. In het reisadvies van het land waar u naartoe reist staat ook welke regels er voor coronabewijzen daar gelden.

AUTHOR

Mathieu Klaassen

All stories by: Mathieu Klaassen