Nieuwe wijnreis Tastings with a view mei 2024 (UITVERKOCHT)

25

apr

Nieuwe wijnreis Tastings with a view mei 2024 (UITVERKOCHT)

Wijnreis “Tastings with a view”

Geheel verzorgde en onvergetelijke 7-daagse reis naar de mooiste Chianti wijnhuizen in Toscane (incl bezoek aan het landgoed van Sting) en Montalcino.

Sluit uw ogen en denk aan Toscane. De beelden die voorbijtrekken zijn ongetwijfeld de oneindige vergezichten, de vele cipressen, de eeuwenoude dorpjes op glooiende heuvels in een goudgele gloed, maar ook de uitgestrekte wijnvelden die een onmisbare samenhang tussen dit alles vormen.

Ga samen met Pane e Vino in mei 2024 op reis naar de betoverende Chianti en Brunello streek en geniet van al het moois.

Programma: dag 1

Villa La Palagina

We starten deze 7 daagse wijnreis rond 13:00 uur bij Villa La Palagina te Figline Valdarno. U dient hier op eigen gelegenheid naar toe te reizen.
(vliegen kan eenvoudig en goedkoop van Eindhoven naar Pisa. Hierna is het ongeveer 1,5 uur autorijden)

Villa La Palagina is een charmant landhuis gelegen in een schitterend gedeelte van de regio Chianti Classico net buiten het dorp Figline Valdarno.
Het ligt midden in een park met eeuwenoude bomen.

page1image11064

page2image392

Na uw relaxte check-in wordt u op het terras met adembenemend uitzicht verwacht voor een lunch.
In de loop van de middag wordt door Pane e Vino uit Breda een wijnproeverij verzorgd. Eigenaar Mathieu Klaassen is al vele jaren gespecialiseerd in Italiaanse wijnen en verrast u op een aantal pareltjes uit zijn uitgebreide assortiment.

Vanaf 20:00 uur wordt u in een uitstekend restaurant uitgenodigd voor een Toscaans diner (hierbij is wijn, water, koffie en digestief inbegrepen).

Dag 2

page2image5360

Tenuta Il Palagio

Na een heerlijk ontbijt wandelen we met het hele gezelschap naar Tenuta Il Palagio, het schitterende landgoed van Sting en Trudie Styler.
Normaal blijft dit landgoed gesloten voor publiek, maar dankzij onze goede relatie met Sting en Trudie gaan voor ons de poorten open voor een zeer exclusieve rondleiding.

page3image3064

Er wordt een proeverij verzorgd waarbij u de wijnen van het domein van Sting en Trudie proeft. Na de rondleiding gaan we op het landgoed genieten van een heerlijk lunchbuffet.
Na de lunch wandelen we terug naar Villa La Palagina waar u de rest van de middag kunt relaxen. Hopelijk is het weer goed en kunt u genieten van de eerste zonnestralen!

Vanaf 20:00 uur wordt u in het restaurant van Villa La Palagina uitgenodigd voor het diner (hierbij is wijn, water, koffie en digestief inbegrepen).

Dag 3
Na het ontbijt checken we tussen 10:00 en 11:00 uur uit. We vervolgen onze reis richting ons volgende hotel Fonte de Medici in San Casciano Val di Pesa.

Deze autoreis dient u zelf te verzorgen. Indien u niet in het bezit bent van vervoer kan dat natuurlijk, tegen betaling, verzorgd worden.

page4image376

Fonte de Medici

Rond 12:30 uur starten we in het hotel Fonte de Medici met een heerlijke lunch, hierna gaan we te voet naar het wijnhuis van Antinori Tenuta Tignanello.
Hier krijgt u een rondleiding. Na deze rondleiding wandelen we terug naar het hotel waar een luxe wijn tasting gegeven wordt. U proeft 3 bijzondere wijnen Marchese Antinori Chianti Classico, Tignanello en natuurlijk Solaia. Niet verkeerd toch?

Vanaf 20:00 uur wordt u in de trattoria van Fonte de Medici uitgenodigd voor een heerlijke diner (hierbij is wijn, water en koffie inbegrepen).

Dag 4

Na het ontbijt gaan we per taxi (ongeveer 15 minuten rijden) naar het wereldberoemde wijnhuis van Antinori Nel Chianti Classico. Dit is één van de mooiste wijnhuizen van de wereld. Hier wordt al 26 generaties op het allerhoogste niveau wijn gemaakt en de familie Antinori heeft in de heuvels een hypermoderne kelder gecreëerd die zijn gelijke niet kent. Een proeverij en een rondleiding brengt u verder in hogere Antinori-sferen.

Wij maken hier de luxe Bottaia Cru tour. Tijdens deze geweldige tour van 2,5 uur, dit is inclusief een bezoek aan de kelders van de familie Antinori, krijgt u ook nog eens de absolute topwijnen te proeven. Tevens staat ons een heerlijke lunch op het schitterende terras met de mooiste wijnen te wachten. Na deze geweldige ervaring brengt de taxi u terug naar hotel Fonte De Medici.

Hier kunt u de rest van de middag genieten van de Toscaanse rust.

page5image376

Wijnhuis Antinori

Rond 20:00 uur wordt u in het restaurant uitgenodigd voor een heerlijk diner, natuurlijk incl heerlijke wijnen van Antinori

Dag 5

Na het ontbijt checken we tussen 10:00 en 11:00 uur uit. We vervolgen onze reis richting ons volgende hotel Capanna Suites in Montalcino. Hier worden we uitgenodigd voor een heerlijke lunch, hierna brengt een taxi ons naar het wijnhuis Capanna en naar Le Chuise. Na deze geweldige ervaring staat om 20:00 uur een luxe 6 gangen diner voor ons klaar in het restaurant Il Passagio.

6 Courses in wine pairing

Chianina beef Tartare, radishes, smoked egg yolk, sun ower seeds, tarragon emulsion

Capanna SanGioBì, 2022, 100% Sangiovese

Risotto sheep cheese and black pepper, artichoke from the garden

Ban Tener Brut (Sauvignon and Chardonnay)

Ravioli pasta lled with Dolceforte wild boar, grape, pine nuts, cocoa nibs

Capanna Sant’Antimo Rosso 2021, 70% Merlot, 30% Sangiovese

Potatoes and black truf e terrine, 36 month aged parmesan foam

Capanna Rosso di Montalcino, 2021, 100% Sangiovese

Beef sirloin, chickpeas, shallot, capers

Capanna Brunello di Montalcino, 2018, 100% Sangiovese

Spiced crème brûlée, citrus, cocoa sorbet

Capanna Moscadello, 2021, 100% Moscato Bianco

Dag 6

Na het ontbijt is iedereen vrij om lekker te gaan genieten van Montalcino en omstreken.

Dag 7

Na het ontbijt zit deze wijnreis er weer op. We zijn alweer druk bezig met een wel erg unieke reis in 2025, misschien zie ik u dan?

Deelname, wat is inbegrepen en voorwaarden

Inbegrepen:

2 overnachtingen incl. ontbijt in Villa La Palagina
Lunch incl heerlijke wijnen
2x diner in restaurant Villa La Palagina inclusief wijn, water, koffie en digestief

Wijnproeverij Pane e Vino
Bezoek Tenuta Il Palagio met rondleiding, wijn tasting en lunch

2 overnachtingen incl. ontbijt in hotel Fonte De Medici

2x diner trattoria Fonte de Medici inclusief wijn, water en koffie
Rondleiding wijnhuis Antinori Tenuta Tignanello
Wijnproeverij verzorgt door Antinori
Bezoek aan wijnhuis Antinori Nel Chianti Classico met rondleiding, incl lunch en 7 verschillende wijnen

2 overnachtingen incl ontbijt Capanna Suites

Lunch en diner

Bezoek en wijn tasting bij wijnhuis Capanna en wijnhuis Le Chuise.

Alle transfers zoals aangegeven

Niet inbegrepen;
Transfer naar- en van de hotels, fooien en persoonlijke uitgaven

 

AUTHOR

Mathieu Klaassen

All stories by: Mathieu Klaassen