Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Umbria

Umbrië (Italiaans: Umbria), "het land van Franciscus van Assisi", is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De regio bevindt zich in centraal Italië, in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di Corbara. Umbrië, ook wel het groene hart van Italië genoemd, heeft een zacht mediterraan klimaat zodat de zomers droog en zonnig zijn hoewel de winters behoorlijk koud en nat kunnen zijn, zeker op grotere hoogte zoals in de Apennijnen. Umbrië grenst in het westen aan Toscane (Trasimeense Meer), in het oosten aan Marche en de Apennijnen (een indrukwekkende bergketen met diepe valleien en grote vlakten) en in het zuiden aan Lazio. De oppervlakte van de regio bedraagt 8456 km² en in 2001 had zij 825.826 inwoners. Umbrië wordt gekenmerkt door oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis.
Umbrië biedt al duizenden jaren een goede thuis aan de wijnbouw en dat is vooral toe te schrijven aan de volgende factoren: de zacht glooiende heuvels met een goede blootstelling aan de zon, de rijkdom aan rivieren en wateren, het continentale maar zachte klimaat, de bodemstructuur die meestal bestaat uit goede kleiachtige kalksteen. Al deze gunstige voorwaarden hebben de inwoners van het gebied reeds vroeg er toe aangezet met de productie van wijn te beginnen, zodat de Umbrische wijnboeren vandaag kunnen bogen op een oude traditie van wijnmaken. Voor rode kwaliteitswijn is vooral de Sangiovese- en de Sagrantino-druif van belang, terwijl witte wijn vooral van Grechetto- en Malvasia-druiven wordt gemaakt. De hoofdstad van de regio is Perugia. De regio bestaat uit twee provincies: Perugia en Terni.

Zoals het toerisme Umbria heeft ontdekt na Toscane, zo vergaat het ook de wijn. In Umbria, de kleine regione werd reeds door de Etrusken, getuige de vele archeologische vondsten, wijn gemaakt. Ook de Romeinen wisten de Umbrische wijnen wel te waarderen. De pausen in de Middeleeuwen waren op hun beurt met name te spreken over de zoete witte wijnen van Orvieto. De wijnen zijn echter pas sinds de 19e eeuw noemenswaardig te noemen. Dit dankzij zowel de opkomst van moderne vinificatietechnieken als de steun van de Toscaanse familie Antinori en de familie Lungarotti. Inmiddels heeft een vijfde deel van de Umbrische wijnen het DOC of DOCG predikaat en het worden er steeds meer.

Wij importeren de wijnen van een van de beste wijnhuizen van Umbrie nl. Arnaldo Caprai en Vitalonga.

Meer
Toont 1 - 8 van de 8 items
Toont 1 - 8 van de 8 items