Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Emilia-Romagna

Emilia-Romagna is een regio van Noord-Italië. De regio wordt in het oosten begrensd door de Adriatische Zee, in het noorden door de rivier de Po en in het zuiden door de Apennijnen. De regio grenst aan de regio's Piëmont, Ligurië, Toscane, Marche, Lombardije, Veneto en de zelfstandige republiek van San Marino. Bijna de helft van het territorium behoort tot de Povlakte, daarmee is deze regio een van de vlakste in Italië.

De regio Emilia-Romagna is niet in de eerste plaats beroemd vanwege haar wijn. De ‘buik van Italië’, zoals Emilia-Romagna ook wel genoemd wordt, is vooral beroemd vanwege haar culinaire specialiteiten, zoals Parmaham, Parmezaanse kaas, Mortadella en Aceto Balsamico.
 
Emilia-Romagna is een zeer vruchtbare vlakte die als een driehoek tussen de Po, de Adriatische Zee en de Apennijnen ligt. De streek heeft een eigen microklimaat: de wijngaarden op de heuvels liggen op het noordoosten, waardoor ze geen klimaatinvloed vanuit het zuiden hebben. Wel is er een sterke invloed van de noordelijke winden die over het vlakke land komen. Vooral in het voorjaar en in de winter is het er vaak koud en mistig. Door deze weersinvloeden kunnen er nooit zware alcoholrijke wijnen ontstaan, maar wel frisse, lichte wijnen.Wij importeren hier de heerlijke wijnen van het wijnhuis Ceci.

Meer

Geen producten uit deze streek.