Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Basilicata

Basilicata is een regio in het zuiden van Italië die grenst aan Campanië in het westen, Apulië in het oosten en Calabrië in het zuiden. Het heeft een korte kuststrook aan de Tyrreense Zee en ook aan de Golf van Tarente (deel van de Ionische Zee) aan de zuidoostkant.

De oppervlakte regio neemt ongeveer een dertigste van het nationale territorium in beslag, oftewel 3,3%. Qua grootte staat de regio op de veertiende plaats. Van de 1000 Italianen wonen er 10 in Basilicata, dit is iets meer dan 1% van de totale nationale bevolking. Na het Valle d'Aosta is Basilicata de dunstbevolkte regio van Italië.

Over het algemeen is de regio bergachtig en het hoogste punt van de zuidelijke Apennijnen is Monte Pollino (2197 m). Monte Vulture, in de noordwestelijke hoek, is een uitgedoofde vulkaan (1310 m). Het bergachtige terrein maakte communicatie tot aan de moderne tijd moeilijk, en Basilicata was lange tijd een van de minst ontwikkelde regio's van Italië.

Basilicata is een kleine wijnregio in het zuiden van Italië. De wijngaarden liggen op de steile hellingen van gedoofde vulkanen. Er wordt veel tafelwijn geperst. Niet meer dan 2% van de wijn uit Basilicata mag de DOC-status dragen. De meest interessante wijn uit Basilicata is de Aglianico del Vulture. Bij ons kunt u een van de beste wijnen uit Basilicata kopen van het wijnhuis Elena Fucci, rechtstreeks van de uitgedoofde vulkaan Monte Vulture. De Barolo van het zuiden!

Meer
Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item