Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Ligurië

Ligurië in het Italiaanse Liguria) is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio's. Het grenst in het westen aan Frankrijk, aan Piëmont in het noorden en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane. De naam Liguria dateert uit pre-Romeinse tijden.

Ligurië ligt aan de Ligurische Zee (onderdeel van de Middellandse Zee), waarvan de Golf van Genua weer deel uitmaakt. De Ligurische kust of Ligurische Rivièra wordt ten oosten van Genua "Riviera di Levante" genoemd, en ten westen van Genua de "Riviera di Ponente". Het gedeelte van de gemeente Andora tot aan de Franse grens is ook bekend als de bloemenrivièra.

De oppervlakte van de regio, 5422km², neemt ongeveer één vijfenvijftigste (1,8%) van het nationale territorium in beslag. Qua grootte staat de regio op de achttiende plaats, alleen Molise en Valle d'Aosta zijn kleiner. Op 30-06-2010 telde Ligurië 1.615.951 inwoners, 2,8% van de totale nationale bevolking. Ruim de helft hiervan woont in een van de vier provinciehoofdsteden, de andere helft woont hoofdzakelijk in de nabijheid van de kust.

Ligurië is een kleine wijngebied en kent geen vlak land. Mede hierdoor beslaat Liguria het op één na kleinste wijnoppervlak van Italië met nauwelijks 6.000 hectare wijngaard, waarvan 10% van het DOC-niveau. Het bergachtige binnenland is dunbevolt.

De wijnen die wij importeren zijn de wijnen van Zucchero in samenwerking met Paolo Bosoni (wijnhuis Lunea). De druiven komen uit de wijngaarden vlakbij Pontremoli.


Meer

Geen producten uit deze streek.