Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Campania

Campania (Nederlands: Campanië) is een regio in Zuid-Italië die in het noordwesten grenst aan Latium, in het noorden aan Molise, in het noordoosten aan Apulië, in het oosten aan Basilicata en in het westen aan de Tyrreense Zee. De regio beslaat 13.595 km² en heeft in 2004 ongeveer 6 miljoen inwoners.

De naam van de regio is rechtstreeks van het Latijn afgeleid, de Romeinen noemden de regio namelijk Campania felix, wat gelukkig land(schap) betekent.

De regionale hoofdstad is Napels (Napoli). Tussen 600 en 200 v. Chr was Capua de belangrijkste stad van Campania. In de vroege middeleeuwen was Amalfi een der belangrijkste handelssteden van Europa. Sinds de late middeleeuwen is de dominante positie van Napels echter onaangevochten gebleven

Bezienswaardigheden in Campania
Romeinse steden te Pompeï en Herculaneum
Vulkanen van de Vesuvius
Amalfikust van Sorrento tot Salerno
Eilanden Capri en Ischia

Alglianico, Greco di Tufo, Falanghina en Fiano

De Aglianico druif is het rode vlaggenschip van Campania. Hij kan zich meten met de beste blauwe druiven uit Noord-Italië als Nebbiolo en Sangiovese. Aglianico is het ingrediënt van de Taurasi DOC, de meest prestigieuze rode wijn van Campania. De Piedirosso is het belangrijkste ingrediënt van de Lacryma Cristi del Vesuvio, oftewel: 'de tranen van Christus'.

De droge witte wijn uit Campania hoort bij de meest aromatische van het land. Meestal gemaakt van Greco di Tufo, Fiano of Falanghina. De Fiano d'Avellino DOCG is een fraaie witte wijn met tonen van peer en hazelnoten. Greco di Tufo (uit het dorpje Tufo in Campania) komt van vulkanische wijngaarden en heeft een rijke smaak van perzik en amandel. De Falanghina is de minst prestigieuze van de drie, maar geeft aangename frisse witte wijnen die bij een visgerecht niet misstaan. Wij importeren nu de wijnen van het wijnhuis Cantine di Tufo!

Meer
Toont 1 - 3 van de 3 items
Toont 1 - 3 van de 3 items