Rood

Om rode wijn te verkrijgen wordt most gedurende een bepaalde periode (tegenwoordig tot twee weken) met de druivenschillen vergist. De kleurstoffen in de schil geven de wijn een rode kleur mee.
De rode tint van wijn wordt bepaald door onder andere het gebruikte druivenras. De kleur en tint kan gedurende de lagertijd veranderen. Jonge rode wijn is...

Om rode wijn te verkrijgen wordt most gedurende een bepaalde periode (tegenwoordig tot twee weken) met de druivenschillen vergist. De kleurstoffen in de schil geven de wijn een rode kleur mee.
De rode tint van wijn wordt bepaald door onder andere het gebruikte druivenras. De kleur en tint kan gedurende de lagertijd veranderen. Jonge rode wijn is vaak paarsig van kleur. Oude wijnen neigen wel eens naar oranje. Zoveel wijnen, zoveel roodtinten zijn er.

Meer

Rood Er zijn 116 producten

per pagina
Toont 1 - 12 van de 116 items
Toont 1 - 12 van de 116 items