Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Abruzzen

De Abruzzen (ItaliaansAbruzzi of correcter, in het enkelvoud Abruzzo) is een regio in zuidelijk centraal Italië. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium wat zo veel wilde zeggen als Land van de zwijnen. Voorheen maakte de regio samen met Molise deel uit van de regio Abruzzen en Molise (tot 1963). In het noorden grenst de regio aan Marche, in het noordwesten en westen aan Latium, in het zuidoosten aan Molise en in het oosten aan de Adriatische Zee.

De oppervlakte van de regio neemt 3,5% van het nationale territorium in beslag. Qua grootte staat de regio op de vijftiende plaats van Italiaanse regio's. Van de 1000 Italianen wonen er 22 in de Abruzzen, 2,2% van de totale nationale bevolking. In totaal wonen er ongeveer 1,3 miljoen mensen.

De hoofdstad van de regio is L'Aquila (of Aquila). De regio wordt opgedeeld in vier provincies, genoemd naar hun hoofdsteden: L'AquilaTeramoChieti en Pescara.

In de Abruzzen zijn 4 grote natuurparken te vinden. Hierin wordt de bijzonder rijke bergflora en -fauna van de regio beschermd. Naast de eerder genoemde bruine beer leven er in het gebied ook Apennijnse wolven, gemzen, wilde zwijnen, stekelvarkens, arenden en gieren.

De meest bezienswaardige steden van de regio zijn L'AquilaTeramoSulmonaLancianoChietiVasto en Atri. De grootste stad van de regio, Pescara is het economische hart van de regio, maar heeft de toerist maar weinig te bieden (op de strandboulevard na).

Het beeld van Abruzzo wordt bepaald door twee druiven­rassen: de blauwe Montepulciano en de witte Trebbiano. De rode wijnen hebben het beste imago. Er zijn maar drie DOC’s. Het beste Monte­pulciano­gebied heeft de DOCG-status wij zijn trots dat we hier de wijnen inkopen bij Castorani en wijngoed van Formule 1 coureur Jarno Trulli.

Meer
Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item