Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Piemonte

Piëmont (Italiaans: Piemonte, uitspraak /pjeemonte/; Piëmontees en omliggende streektalen: Piemont, uitspraak /pjeemoent/) is een regio in het noordwesten van Italië. De hoofdstad is Turijn. De huidige staat Italië is in de 19e eeuw vanuit Piëmont ontstaan. De naam Piëmont of Piemonte betekent letterlijk 'aan de voet van de bergen' in het Italiaans. Piëmont heeft een oppervlakte van 25.399 km² en ongeveer 4,3 miljoen inwoners. Het gebied rond de stad Aosta in het noordwesten (Valle d'Aosta) hoort historisch bij Piëmont, maar is tegenwoordig een autonoom gebied.

In het noorden grenst Piëmont aan Zwitserland, in het noordwesten aan de Italiaanse regio Valle d'Aosta, in het westen aan Frankrijk, in het zuiden aan de Italiaanse regio Ligurië, in het zuidoosten aan Emilia-Romagna en in het oosten aan Lombardije.

Qua landschap kan men in de regio drie delen onderscheiden: het Alpengebied in het oosten en noorden (met als hoogste toppen de Grenzgipfel (4618 m, in het Monte Rosa-massief), en de Gran Paradiso (4061 meter, in het Gran Paradiso-massief)), de Po-vlakte met de grote steden en het heuvelland in het zuidoosten. Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als de beste wijnstreek in Italië zich uitend in het aantal DOC(G)'s. Piëmont is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera en Dolcetto kwalitatief in opkomst.

Piemonte heeft tientallen DOC's en er worden in dit gebied veel verschillende wijnen gemaakt. De meeste wijnen hiervan zijn rood en worden voornamelijk van de Nebbiolo druif gemaakt. De meeste druivensoorten die in Piemonte zijn aangeplant zijn van inheemse oorsprong. Naast de Nebbiolo worden ook de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Freisa, Barbera, Merlot Moscato Nero en Pinot Nero gebruikt van de blauwe druiven. Van de witte druiven worden de soorten Barbera Bianca, Chardonnay, Sauvignon, Riesling en Pinot Bianco gebruikt. De wijngaarden in Piemonte liggen tussen de 150 en 400 meter hoogte. Wijngaarden met de druivensoorten Nebbiolo en Barbera liggen op de hellingen richting het zuiden en de wijngaarden met de druivensoorten Dolcetto en Moscato liggen op de koeler gelegen hellingen.

Wij importeren de wijnen van de wijnhuizen Germano Angelo en Marziano Abbona

Meer
Toont 1 - 7 van de 7 items
Toont 1 - 7 van de 7 items