Overzicht van producten van leverancier: Arnaldo Caprai

In 1971 kocht Arnaldo Caprai, een zakenman uit de textielsector, het domein Val Di Maggio. Hij begon met nauwelijks 5 hectare, maar hij raakte doordrongen van het enorme potentieel van de plaatselijke druivensoort sagrantino en kocht meer omliggend land. In 1988 nam zijn zoon Marco Caprai de leiding van het wijnhuis over en vanaf 1991 werden er grote bedragen geïnvesteerd in nieuwe wijngaarden, wetenschappelijk onderzoek en technologische vernieuwing. Nieuwe klonen van de sagrantino werden geïdentificeerd en er werd zowel op agronomisch als oenologisch vlak verder geëxperimenteerd. Vandaag zijn ze de onbetwiste leider van de appellatie Sagrantino di Montefalco.


Diit wijnhuis is uitgeroepen tot "Beste Italiaanse producent van het Jaar" in 2001, en in 2006 kreeg Arnaldo Caprai de naam "Winery of the Year" door Gambero Rosso.


Momenteel is 90 hectare wijngaard in productie, waarmee vooral wijnen worden geproduceerd onder de vlag van de DOC’s Montefalco en Colli Martani Grechetto en de DOCG Sagrantino di Montefalco. De sagrantinodruif krijgt 24 tot 26 maanden rijping op eiken vaten om het complexe karakter extra in de verf te zetten. De Sagrantino di Montefalco ‘25 anni’ is de vaandeldrager van het huis. De wijn werd in 1993 gecreëerd naar aanleiding van het 25-jarig bestaan en blijft sindsdien hoge toppen scheren in de nationale en internationale wijnpers.

Toont 1 - 2 van de 2 items
Toont 1 - 2 van de 2 items