Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Toscane

Toscane (Italiaans Toscana), is een regio in centraal Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië, in het zuiden aan Latium en in het westen aan de Tyrreense Zee grenst. De oppervlakte van de regio Toscane neemt ongeveer een dertiende van het nationaal grondgebied in beslag. Wat betreft grootte staat de regio op de vijfde plaats, na Sicilië, Piëmont, Sardinië en Lombardije. Toscane omvat 6,1% van de nationale bevolking van Italië.

Toscane staat bekend als de mooiste streek van Italië en zijn prachtige wijnen. Ze wordt over het algemeen beschouwd als kwalitatief beste wijnstreek in Italië samen met Piëmont. De bekendste zijn Chianti, Morellino di Scansano en Brunello di Montalcino, maar zoals Voltaire al zei: "De beste wijn komt uit Montepulciano bij Siena (De Vino Nobile di Montepulciano)". Wereldberoemd zijn ook de Supertuscans, producten van de innovatiedrift van befaamde wijnhuizen in de jaren 80 en 90. Deze wijnen, o.a. Tignanello, Sassicaia, Ornellaia en Antinori, worden gemaakt van geimporteerde druivenrassen en volgens nieuwe principes en kunnen per fles honderden euro's kosten.

Wij hebben hier een aantal bijzondere wijnhuizen waarvan wij de wijn importeren zoals Tenuta Fertuna, Il Palagio Sting en Oliviero Toscani

Meer
per pagina
Toont 1 - 12 van de 92 items
Toont 1 - 12 van de 92 items