Het wijnhuis Dal Forno Romano staat in Val d’Illasi waar de familie Dal Forno al 4 generaties lang premium wijngaarden in het bezit heeft. In 1983 startte Romano met het maken van wijn. Zijn zonen Marco, Luca en Michele zijn actief betrokken bij het bedrijf. Ze onderscheiden zich door een drogere wijnstijl te produceren van rijpere druiven, die met behulp van ventilatoren worden ingedroogd. Een zelden geziene kwaliteit. Zowel nationaal als internationaal krijgen ze enorm veel waardering. Romano kent niet alleen iedere druivenstok van zijn wijngaard, maar zelfs iedere tros. Op het Fattoria worden alle druiventrossen stuk voor stuk gecontroleerd (!) en hieruit worden alleen de beste druiven geselecteerd voor de wijn.
In de neus heeft deze fraaie Valpolicella mooie tonen van bosbessen, bramen, kersen en chocolade. De krachtige tannines geven structuur aan deze wijn. De perfecte symbiose met de fluweelzachte aroma's van zoete specerijen en jam omhullen het gehemelte en prikkelt de zintuigen.
Wat een Amarone! Intens donkerrood van kleur met in de geur zoveel lagen… Zwoele aroma’s van kersen, blauwe bessen, krenten, rozijnen, tuttifrutti, chocolade, koffie en tabak. Vol van smaak met een bitterzoete aanzet. Diep en geconcentreerd met rijp fruit, truffel, tabak en nieuw leer. Een magistrale afdronk!