Overzicht van producten van leverancier: Tua Rita

In 1984 kochten Rita en haar man Virgilio een landgoed in Suvereto waar twee hectaren wijngaard bijhoorde. Aanvankelijk hadden ze niet het idee om een topdomein uit de grond te stampen, maar hun meticuleuze zorg voor deze kleine wijngaard leidde razendsnel tot een cultstatus binnen Toscane. Omdat hun werk zo succesvol bleek, kochten ze voortdurend wijngaarden bij en anno 2014 is het domein uitgebreid tot 30 hectare. Toen Vergilio in 2010 overleed, kwam dochter Simena met haar man Stefano Frascolla aan het dagelijkse roer van het domein te staan. Ondertussen was de goede faam van het domein wereldwijd gemaakt.


Tua Rita levert wederom een ongelooflijke editie van zijn legendarische Merlot van 'Coastal Tuscany'. De Redigaffi is een mooie, elegante en expressieve geweldenaar De 2016 vintage levert een uniek niveau van intensiteit en kracht dat sterk verbonden is met het gerijpte fruit dat wordt verkregen uit deze perfecte jaargang.  


De Redigaffi heeft een briljante robijnrode kleur en een complexe neus van kruiden, mokka, espresso-bonen, aardbeien, bosimpressies, leder en een beetje drop. De aanzet is soepel en fris. De wijn is geweldig gestructureerd en alles klopt. Een zeer elegante wijn met veel materie en diepte. De Redigaffi heeft de bijna maximale score van 99/100 punten gekregen van James Suckling.

Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items