Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Valle d'Aosta

Het Aostadal, in het Italiaans Valle d'Aosta (of Val d'Aosta), in het Frans Vallée d'Aoste, in het Valdostaans-Arpitaans Vâl d'Aoûta, is een bergachtige regio en provincie in het uiterste noordwesten van Italië. De oudst bekende naam van de streek, in het Latijn, is Vallis Augustana. Het grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Zwitserland (Valais/Wallis) en in het zuiden en oosten aan de Italiaanse regio Piëmont.

Valle d'Aosta is een autonome regio binnen Italië, en is tegelijk een provincie. Het is de kleinste regio van het land en de enige die niet uit meer provincies bestaat.

Onbekend maakt onbemind....de wijnen van Val d'Aosta zijn bijzonder, alleen de bekendheid lijkt het dal niet uit te komen. Dit heeft enerzijds te maken met de grootte van de regione (de kleinste van Italië), maar ook met de beperkte hoeveelheid grond waarop de wijn wordt verbouwd. Tegenwoordig is dat nog maar 20% ten opzichte van een eeuw geleden. Deels komt dit door de hoge wijnterrassen (de hoogste van Europa) die tot op 1300 meter liggen.
Valle Dora Baltea heeft bovendien te maken met bijzondere weersomstandigheden die de groei alleen maar bevorderen. Het dal, populair om zijn vele outdoor-mogelijkheden, is niet alleen één van de meest beschutte, maar ook één van de meest droge gebieden van Europa. Het grote verschil in dag- en nachttemperatuur zorgt vervolgens voor de ontwikkeling van krachtige, zeer fruitige wijnen.

Wij importeren de wijnen van het wijnhuis Ermes Pavese een rising star uit Morgex

Meer
Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items