Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Overzicht Wijnen uit streek Franciacorta

De Franciacorta regio is gelegen in Lombardia, Italië, aan het Iseo meer. Net als veel van de grote wijngebieden in de wereld, is de Franciacorta regio het resultaat van een geologisch toeval: Het is gelegen aan de monding van de Val Camonica, een rivier die een uitlaatklep was voor de gletsjers die tijdens de laatste ijstijd de bergen bedekten. Hierdoor stapelde zich een enorme hoeveelheid grof, kalkrijk sediment op. Dit vormt nu de basis voor de toplaag van de grond in een groot deel van het Franciacorta gebied. Deze gletsjers hebben naast de kwaliteit van de grond, er ook voor gezorgd dat het Iseo meer zich heeft gevormd in het hart van het Franciacorta gebied. Dit meer dient als een hittereservoir waardoor de zomers minder heet zijn en de winters minder streng. Ook dit draagt bij aan een uitermate geschikt klimaat om wijn te verbouwen. Wij importeren hier de wijnen van een van de mooiste en beste wijnhuizen Antica Fratta.

Het productieproces wat aan de basis ligt van DOCG Franciacorta is een exacte kopie van de methode champenoise die ontwikkeld is in de Champagne regio, in Italië noemen ze het alleen de metodo classico. Dit proces zorgt voor een meer complexe wijn dan bijvoorbeeld prosecco, vanwege de lange periode  waarin de wijn gist in de fles. Het proces doorloopt de volgende stappen:

Het proces begint uiteraard met de oogst, die in Franciacorta handmatig wordt gedaan. De geoogste druiven worden vervolgens zacht geperst en met deze most worden de verschillende basiswijnen gemaakt tijdens de eerste fermentatie. Van deze basiswijnen wordt de cuvée gecreëerd; een mix van wijnen om de verschillende Franciacorta’s mee te maken.

De volgende stap wordt ‘tirage’ genoemd. Hierbij wordt er suiker en gist toegevoegd aan de cuvée om de tweede fermentatie op gang te helpen. Tijdens deze tweede fermentatie ontstaat de fijne bubbel in Franciacorta, door de reactie van gist en suiker. De gist eet de suiker op en zo ontstaat het perlage.

Meer
Toont 1 - 7 van de 7 items
Toont 1 - 7 van de 7 items