Best verkochte producten

Informatie

Aanbiedingen

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen.

Merken Er zijn 18 merken

per pagina
Toont 1 - 12 van de 18 items
 • Abruzzen

  De Abruzzen (ItaliaansAbruzzi of correcter, in het enkelvoud Abruzzo) is een regio in zuidelijk centraal Italië. De naam is afgeleid van het Latijnse Aprutium wat zo veel wilde zeggen als Land van de zwijnen. Voorheen maakte de regio samen met Molise deel uit van de regio Abruzzen en Molise (tot 1963). In het noorden grenst de regio aan Marche, in het noordwesten en westen aan Latium, in het zuidoosten aan Molise en in het oosten aan de Adriatische Zee.

  De oppervlakte van de regio neemt 3,5% van het nationale territorium in beslag. Qua grootte staat de regio op de vijftiende plaats van Italiaanse regio's. Van de 1000 Italianen wonen er 22 in de Abruzzen, 2,2% van de totale nationale bevolking. In totaal wonen er ongeveer 1,3 miljoen mensen.

  De hoofdstad van de regio is L'Aquila (of Aquila). De regio wordt opgedeeld in vier provincies, genoemd naar hun hoofdsteden: L'AquilaTeramoChieti en Pescara.

  In de Abruzzen zijn 4 grote natuurparken te vinden. Hierin wordt de bijzonder rijke bergflora en -fauna van de regio beschermd. Naast de eerder genoemde bruine beer leven er in het gebied ook Apennijnse wolven, gemzen, wilde zwijnen, stekelvarkens, arenden en gieren.

  De meest bezienswaardige steden van de regio zijn L'AquilaTeramoSulmonaLancianoChietiVasto en Atri. De grootste stad van de regio, Pescara is het economische hart van de regio, maar heeft de toerist maar weinig te bieden (op de strandboulevard na).

  Het beeld van Abruzzo wordt bepaald door twee druiven­rassen: de blauwe Montepulciano en de witte Trebbiano. De rode wijnen hebben het beste imago. Er zijn maar drie DOC’s. Het beste Monte­pulciano­gebied heeft de DOCG-status wij zijn trots dat we hier de wijnen inkopen bij Castorani en wijngoed van Formule 1 coureur Jarno Trulli.

 • Basilicata

  Basilicata is een regio in het zuiden van Italië die grenst aan Campanië in het westen, Apulië in het oosten en Calabrië in het zuiden. Het heeft een korte kuststrook aan de Tyrreense Zee en ook aan de Golf van Tarente (deel van de Ionische Zee) aan de zuidoostkant.

  De oppervlakte regio neemt ongeveer een dertigste van het nationale territorium in beslag, oftewel 3,3%. Qua grootte staat de regio op de veertiende plaats. Van de 1000 Italianen wonen er 10 in Basilicata, dit is iets meer dan 1% van de totale nationale bevolking. Na het Valle d'Aosta is Basilicata de dunstbevolkte regio van Italië.

  Over het algemeen is de regio bergachtig en het hoogste punt van de zuidelijke Apennijnen is Monte Pollino (2197 m). Monte Vulture, in de noordwestelijke hoek, is een uitgedoofde vulkaan (1310 m). Het bergachtige terrein maakte communicatie tot aan de moderne tijd moeilijk, en Basilicata was lange tijd een van de minst ontwikkelde regio's van Italië.

  Basilicata is een kleine wijnregio in het zuiden van Italië. De wijngaarden liggen op de steile hellingen van gedoofde vulkanen. Er wordt veel tafelwijn geperst. Niet meer dan 2% van de wijn uit Basilicata mag de DOC-status dragen. De meest interessante wijn uit Basilicata is de Aglianico del Vulture. Bij ons kunt u een van de beste wijnen uit Basilicata kopen van het wijnhuis Elena Fucci, rechtstreeks van de uitgedoofde vulkaan Monte Vulture. De Barolo van het zuiden!

 • Campania

  Campania (Nederlands: Campanië) is een regio in Zuid-Italië die in het noordwesten grenst aan Latium, in het noorden aan Molise, in het noordoosten aan Apulië, in het oosten aan Basilicata en in het westen aan de Tyrreense Zee. De regio beslaat 13.595 km² en heeft in 2004 ongeveer 6 miljoen inwoners.

  De naam van de regio is rechtstreeks van het Latijn afgeleid, de Romeinen noemden de regio namelijk Campania felix, wat gelukkig land(schap) betekent.

  De regionale hoofdstad is Napels (Napoli). Tussen 600 en 200 v. Chr was Capua de belangrijkste stad van Campania. In de vroege middeleeuwen was Amalfi een der belangrijkste handelssteden van Europa. Sinds de late middeleeuwen is de dominante positie van Napels echter onaangevochten gebleven

  Bezienswaardigheden in Campania
  Romeinse steden te Pompeï en Herculaneum
  Vulkanen van de Vesuvius
  Amalfikust van Sorrento tot Salerno
  Eilanden Capri en Ischia

  Alglianico, Greco di Tufo, Falanghina en Fiano

  De Aglianico druif is het rode vlaggenschip van Campania. Hij kan zich meten met de beste blauwe druiven uit Noord-Italië als Nebbiolo en Sangiovese. Aglianico is het ingrediënt van de Taurasi DOC, de meest prestigieuze rode wijn van Campania. De Piedirosso is het belangrijkste ingrediënt van de Lacryma Cristi del Vesuvio, oftewel: 'de tranen van Christus'.

  De droge witte wijn uit Campania hoort bij de meest aromatische van het land. Meestal gemaakt van Greco di Tufo, Fiano of Falanghina. De Fiano d'Avellino DOCG is een fraaie witte wijn met tonen van peer en hazelnoten. Greco di Tufo (uit het dorpje Tufo in Campania) komt van vulkanische wijngaarden en heeft een rijke smaak van perzik en amandel. De Falanghina is de minst prestigieuze van de drie, maar geeft aangename frisse witte wijnen die bij een visgerecht niet misstaan. Wij importeren nu de wijnen van het wijnhuis Cantine di Tufo!

 • Emilia-Romagna

  Emilia-Romagna is een regio van Noord-Italië. De regio wordt in het oosten begrensd door de Adriatische Zee, in het noorden door de rivier de Po en in het zuiden door de Apennijnen. De regio grenst aan de regio's Piëmont, Ligurië, Toscane, Marche, Lombardije, Veneto en de zelfstandige republiek van San Marino. Bijna de helft van het territorium behoort tot de Povlakte, daarmee is deze regio een van de vlakste in Italië.

  De regio Emilia-Romagna is niet in de eerste plaats beroemd vanwege haar wijn. De ‘buik van Italië’, zoals Emilia-Romagna ook wel genoemd wordt, is vooral beroemd vanwege haar culinaire specialiteiten, zoals Parmaham, Parmezaanse kaas, Mortadella en Aceto Balsamico.
   
  Emilia-Romagna is een zeer vruchtbare vlakte die als een driehoek tussen de Po, de Adriatische Zee en de Apennijnen ligt. De streek heeft een eigen microklimaat: de wijngaarden op de heuvels liggen op het noordoosten, waardoor ze geen klimaatinvloed vanuit het zuiden hebben. Wel is er een sterke invloed van de noordelijke winden die over het vlakke land komen. Vooral in het voorjaar en in de winter is het er vaak koud en mistig. Door deze weersinvloeden kunnen er nooit zware alcoholrijke wijnen ontstaan, maar wel frisse, lichte wijnen.Wij importeren hier de heerlijke wijnen van het wijnhuis Ceci.

  0 producten

 • Franciacorta

  De Franciacorta regio is gelegen in Lombardia, Italië, aan het Iseo meer. Net als veel van de grote wijngebieden in de wereld, is de Franciacorta regio het resultaat van een geologisch toeval: Het is gelegen aan de monding van de Val Camonica, een rivier die een uitlaatklep was voor de gletsjers die tijdens de laatste ijstijd de bergen bedekten. Hierdoor stapelde zich een enorme hoeveelheid grof, kalkrijk sediment op. Dit vormt nu de basis voor de toplaag van de grond in een groot deel van het Franciacorta gebied. Deze gletsjers hebben naast de kwaliteit van de grond, er ook voor gezorgd dat het Iseo meer zich heeft gevormd in het hart van het Franciacorta gebied. Dit meer dient als een hittereservoir waardoor de zomers minder heet zijn en de winters minder streng. Ook dit draagt bij aan een uitermate geschikt klimaat om wijn te verbouwen. Wij importeren hier de wijnen van een van de mooiste en beste wijnhuizen Antica Fratta.

  Het productieproces wat aan de basis ligt van DOCG Franciacorta is een exacte kopie van de methode champenoise die ontwikkeld is in de Champagne regio, in Italië noemen ze het alleen de metodo classico. Dit proces zorgt voor een meer complexe wijn dan bijvoorbeeld prosecco, vanwege de lange periode  waarin de wijn gist in de fles. Het proces doorloopt de volgende stappen:

  Het proces begint uiteraard met de oogst, die in Franciacorta handmatig wordt gedaan. De geoogste druiven worden vervolgens zacht geperst en met deze most worden de verschillende basiswijnen gemaakt tijdens de eerste fermentatie. Van deze basiswijnen wordt de cuvée gecreëerd; een mix van wijnen om de verschillende Franciacorta’s mee te maken.

  De volgende stap wordt ‘tirage’ genoemd. Hierbij wordt er suiker en gist toegevoegd aan de cuvée om de tweede fermentatie op gang te helpen. Tijdens deze tweede fermentatie ontstaat de fijne bubbel in Franciacorta, door de reactie van gist en suiker. De gist eet de suiker op en zo ontstaat het perlage.

 • Friuli

  Friuli (Italiaans Friuli, Friulisch Friûl, Sloveens Furlanija) is een streek in Noordoost-Italië rond de stad Udine, gelegen tussen Venetië, de Alpen, Slovenië en de Adriatische Zee. Tegenwoordig maakt deze streek het grootste deel uit van de regio Friuli-Venezia Giulia. De streek omvat de provincies Udine en Pordenone, naast delen van de provincie Gorizia.

  De naam Friuli komt van het Latijnse Forum Julii, wat Forum van Julius betekent. De taal die er gesproken wordt, het Friulisch sluit nauw aan bij het Ladinisch. In het oosten is er een Sloveense minderheid in Tarvisio (Trbiž), Malborghetto (Naborjet), Pontebba

  (Tablja), Gorizia (Gorica) en rond Udine (Videm).

  Vanwege de geografische ligging en de vele contacten met overzeese handelspartners heeft wijn in Friuli Venezia-Giulia altijd een belangrijke rol gespeeld. Door de eeuwen heen heeft de streek een uitstekende reputatie opgebouwd onder wijnkenners. Friuli kent 9 DOC's en 1 DOCG.
  De bekendste DOC-gebieden zijn de Grave del Friuli en de Colli Orientali del Friuli. Grave del Friuli beslaat het grootste deel van Friuli en strekt zich uit van een gebied ten westen van Pordenone tot aan het gebied ten oosten van Udine. Centraal door het gebied loopt de rivier Tagliamento. Ten noordoosten van de Grave del Friuli liggen de Colli Orientali met als bekendste plaatsjes Tarcento, Buttrio en Cividale del Friuli. De Colli Orientali moet je niet verwarren met de hieraan in het zuidoosten grenzende Collio, ofwel volledig Collio Goriziano. Hier is in 1963 Italia's eerste Strada del Vino, zeg maar wijnroute ontstaan die langs wijngaarden, wijnboeren, restaurants en agriturismi, maar ook langs het Museo del vino in Aiello del Friuli loopt.

  Wij importeren hier de wijnen van het wijnhuis Tercic.

 • Le Marche

  Marche (Nederlands: Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino, in het westen aan Toscane en Umbrië en in het zuidoosten aan de Abruzzen en Lazio.

  De oppervlakte van de regio neemt ongeveer één eenendertigste van het nationale territorium in beslag, oftewel 3,21%. Qua grootte staat de regio op de veertiende plaats. Van de 1000 Italianen wonen er 25 in Marche, 2,5% van de totale nationale bevolking. Marche stimuleert momenteel "agritoerisme" (agriturismo), waarbij bezoekers op boerderijen verblijven.

  Het westen van de regio wordt in beslag genomen door de bergketen van de Apennijnen. De hoogste top van de regio is de Monte Vettore (2476 m) in de provincie Ascoli Piceno. Deze berg maakt deel uit van het massief Monti Sibillini dat tot nationaal park is uitgeroepen. Het landschap tussen de hoge bergen en de kust is sterk heuvelachtig. Dit deel van Marche is een belangrijk landbouwgebied, het brengt onder andere veel wijn, olijven en fruit voort. De kustlijn van Marche is ongeveer 170 kilometer lang. De zand- en kiezelstranden worden op twee plaatsen onderbroken door een woeste rotskust; ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona (Monte Conero) en ten noorden van Pesaro (Monte San Bartolo). Ancona is de enige belangrijke havenplaats van Marche.

  Zoals Le Marche na Toscana en Umbria langzamerhand wordt ontdekt door liefhebbers, zo vergaat het ook de wijnen van de streek. Jarenlang leken deze wijnen voorbestemd om gedronken te worden door de lokale bevolking en de - voornamelijk Italiaanse - toeristen aan de Adriatische kust. Maar inmiddels is ook in deze regione, zoals in zoveel Italiaanse wijnstreken, een kwaliteitsslag gemaakt en zijn enkele vini marchesi ook bij de Nederlandse slijterijen te vinden.

  Onze wijn komen hier van het fantastische wjinhuis Le Caniette.

 • Ligurië

  Ligurië in het Italiaanse Liguria) is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italië, de op twee na kleinste van de Italiaanse regio's. Het grenst in het westen aan Frankrijk, aan Piëmont in het noorden en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane. De naam Liguria dateert uit pre-Romeinse tijden.

  Ligurië ligt aan de Ligurische Zee (onderdeel van de Middellandse Zee), waarvan de Golf van Genua weer deel uitmaakt. De Ligurische kust of Ligurische Rivièra wordt ten oosten van Genua "Riviera di Levante" genoemd, en ten westen van Genua de "Riviera di Ponente". Het gedeelte van de gemeente Andora tot aan de Franse grens is ook bekend als de bloemenrivièra.

  De oppervlakte van de regio, 5422km², neemt ongeveer één vijfenvijftigste (1,8%) van het nationale territorium in beslag. Qua grootte staat de regio op de achttiende plaats, alleen Molise en Valle d'Aosta zijn kleiner. Op 30-06-2010 telde Ligurië 1.615.951 inwoners, 2,8% van de totale nationale bevolking. Ruim de helft hiervan woont in een van de vier provinciehoofdsteden, de andere helft woont hoofdzakelijk in de nabijheid van de kust.

  Ligurië is een kleine wijngebied en kent geen vlak land. Mede hierdoor beslaat Liguria het op één na kleinste wijnoppervlak van Italië met nauwelijks 6.000 hectare wijngaard, waarvan 10% van het DOC-niveau. Het bergachtige binnenland is dunbevolt.

  De wijnen die wij importeren zijn de wijnen van Zucchero in samenwerking met Paolo Bosoni (wijnhuis Lunea). De druiven komen uit de wijngaarden vlakbij Pontremoli.

  0 producten

 • Lombardia

  Lombardije (Italiaans: Lombardia, Lombardisch: Lumbardia), van de stam der Longobarden, is een regio in Noord-Italië. De regio strekt zich uit van de Centrale Alpen in het noorden tot de rivier de Po in het zuiden. In het westen wordt Lombardije begrensd door het Lago Maggiore en de rivier Ticino, in het oosten door het Gardameer en de rivier de Mincio. Lombardije wordt (met de klok mee) omringd door Zwitserland, en de regio's Trentino-Zuid Tirol, Veneto, Emilia-Romagna en Piëmont. De oppervlakte van de regio bedraagt 7,91% van het nationale territorium; circa een twaalfde deel. Qua grootte staat de regio op de vierde plaats, na Sicilië, Piëmont enSardinië. Van de 1000 Italianen wonen er 157 in Lombardije, 16% van de totale nationale bevolking. Van alle regio's heeft Lombardije het hoogste inwoneraantal. De hoofdstad van Lombardije is de stad Milaan. In de middeleeuwen is vaak om dit gebied gestreden. In 19e eeuw ging het deel uitmaken van het Koninkrijk Sardinië. De regio is in economisch opzicht zeer belangrijk voorItalië.

 • Piemonte

  Piëmont (Italiaans: Piemonte, uitspraak /pjeemonte/; Piëmontees en omliggende streektalen: Piemont, uitspraak /pjeemoent/) is een regio in het noordwesten van Italië. De hoofdstad is Turijn. De huidige staat Italië is in de 19e eeuw vanuit Piëmont ontstaan. De naam Piëmont of Piemonte betekent letterlijk 'aan de voet van de bergen' in het Italiaans. Piëmont heeft een oppervlakte van 25.399 km² en ongeveer 4,3 miljoen inwoners. Het gebied rond de stad Aosta in het noordwesten (Valle d'Aosta) hoort historisch bij Piëmont, maar is tegenwoordig een autonoom gebied.

  In het noorden grenst Piëmont aan Zwitserland, in het noordwesten aan de Italiaanse regio Valle d'Aosta, in het westen aan Frankrijk, in het zuiden aan de Italiaanse regio Ligurië, in het zuidoosten aan Emilia-Romagna en in het oosten aan Lombardije.

  Qua landschap kan men in de regio drie delen onderscheiden: het Alpengebied in het oosten en noorden (met als hoogste toppen de Grenzgipfel (4618 m, in het Monte Rosa-massief), en de Gran Paradiso (4061 meter, in het Gran Paradiso-massief)), de Po-vlakte met de grote steden en het heuvelland in het zuidoosten. Piëmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als de beste wijnstreek in Italië zich uitend in het aantal DOC(G)'s. Piëmont is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Barbera en Dolcetto kwalitatief in opkomst.

  Piemonte heeft tientallen DOC's en er worden in dit gebied veel verschillende wijnen gemaakt. De meeste wijnen hiervan zijn rood en worden voornamelijk van de Nebbiolo druif gemaakt. De meeste druivensoorten die in Piemonte zijn aangeplant zijn van inheemse oorsprong. Naast de Nebbiolo worden ook de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Freisa, Barbera, Merlot Moscato Nero en Pinot Nero gebruikt van de blauwe druiven. Van de witte druiven worden de soorten Barbera Bianca, Chardonnay, Sauvignon, Riesling en Pinot Bianco gebruikt. De wijngaarden in Piemonte liggen tussen de 150 en 400 meter hoogte. Wijngaarden met de druivensoorten Nebbiolo en Barbera liggen op de hellingen richting het zuiden en de wijngaarden met de druivensoorten Dolcetto en Moscato liggen op de koeler gelegen hellingen.

  Wij importeren de wijnen van de wijnhuizen Germano Angelo en Marziano Abbona

 • Puglia

  Apulië (Italiaans: Puglia, Arpitaans: Poulye) is een regio in Zuidoost-Italië, ten noordwesten van en inclusief de hak van de Laars van Italië, gelegen aan de Adriatische Zee (Kanaal van Otranto) en de Ionische Zee (onder andere Golf van Tarente) op ongeveer 80 kilometer van de kust van Albanië. Apulië is de meest oostelijke regio (landstreek) van Italië. De hoofdstad is Bari. In oktober 2009 had Apulië 4.083.050 inwoners. De regio is onderverdeeld in vijf provincies. In 2008 is de zesde provincie een feit "Barletta, Andria, Trani", de eerste provincie in Italië met drie hoofdsteden.Het toeristische centrum van de regio ligt in het uiterste noorden: het schiereiland Gargano. Hier liggen de badplaatsen Vieste, Peschici en Mattinata. Het dichtbeboste binnenland heeft de status van nationaal park. Een andere veelbezochte badplaats is Gallipoli aan de Ionische Zee. De belangrijkste kunststad van de regio is Lecce dat als een van de belangrijkste baroksteden van de wereld beschouwd mag worden.

  Ten zuidwesten van de regionale hoofdstad Bari ligt Alberobello met zijn bijzondere trulli. Deze witte ronde huizen met hun kegelvormige daken hebben de plaats veel bekendheid bezorgd.
  Apulië is in Italië de voornaamste producent van olijven. In het zuidelijkste deel van Apulië, in de streek Salento wordt veel wijn verbouwd waaronder de bekende Negroamaro en Primitivo. Daarmee behoort Apulië ook, naar volume, tot één van de belangrijkste wijnstreken in Italië.

  Puglia (of Apulië) is de hak van de Italiaanse laars en het belangrijkste wijngebied van het zuiden met ruim 107.000 hectare wijngaard en maar liefst 25 DOC-classificaties. Puglia bestaat voor de ene helft uit vlak land en voor de andere helft uit heuvels. Dit landschap in combinatie met de goede bodem, die vaak sterk kalk- en kleihoudend is, maakt dat er in Puglia uitstekende wijnen kunnen worden gemaakt. Voor de Grieken was Puglia al de ideale wijnregio.

  Onze wijnen komen van het wijnhuis Terre di Sava en tenuta girolamo.

 • Sardinie

  Het eiland Sardinië ligt pal ten zuiden van het eiland Corsica, ten westen van de Laars van Italië, en ten noorden van Tunesië. Met 24.090 km² is het na Sicilië het grootste eiland in de Middellandse Zee. Het heeft ongeveer 1,65 miljoen inwoners. De hoofdstad van Sardinië is Cagliari, dat in het zuiden van het eiland ligt. Andere belangrijke plaatsen op het eiland zijn Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano. De belangrijkste havens zijn Porto Torres, Olbia, Golfo Aranci, Arbatax, Porto Foxi en Cagliari. Sardinië is tevens een autonome regio binnen de Italiaanse Republiek.

  Het eiland wordt omringd door een grote reeks van kleine rotsige eilandjes, soms bewoond, soms in gebruik door (kleine) veeboeren die 's avonds weer huiswaarts, aan de vaste wal, keren. Ontelbaar zijn de kleine zanderige baaitjes, omringd door vele kliffen, terwijl het zeewater ter plaatse een specifieke kleur heeft. De Grotta di Nettuno zijn een bezienswaardigheid. De hoogste top op het eiland reikt tot bijna 2000 meter, een granietbult in het midden.

  Het eiland heeft een subtropisch, mediterraan klimaat. De zomers kunnen zeer warm worden, en de winters zijn doorgaans mild, maar waarbij sneeuw in de bergen geen uitzondering is. De kustregionen blijven doorgaans van sneeuw gevrijwaard. Daarnaast staat het eiland altijd onder invloed van de wind; de mistral (maestrale zoals Italianen zeggen), sirocco, libeccio en levante. Wij importeren vanuit dit geweldige eiland de wijnen van Monte Zovo/Campos Valzos.

  0 producten

Toont 1 - 12 van de 18 items