Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta

In de neus heeft deze fraaie Valpolicella mooie tonen van bosbessen, bramen, kersen en chocolade. De krachtige tannines geven structuur aan deze wijn. De perfecte symbiose met de fluweelzachte aroma's van zoete specerijen en jam omhullen het gehemelte en prikkelt de zintuigen.

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

66,11 €

Datasheet

Regio Veneto
Wijnhuis Dal Forno Romano
Druivenras(sen) 70% Corvina grossa, 20% Rondinella, 5% Croatina 5% Oseleta
Alcoholpercentage 15%
Houdbaarheid 14 jaar en langer
Serveertemperatuur 16 - 18 C
Productiejaar 2011
Wijnstijl Rood - droog, zacht
Bijzonderheden 93/100 Parker punten

Meer informatie

De godfathers van de Amarone zijn zonder twijfel Quintarelli en de  legendarische Romano Dal Forno en behoren tot de absolute top onder de Valpolicella en Amarone wijnen dus natuurlijk mag Dal Forno niet ontbreken in het assortiment van Pane e Vino. Bij Dal Forno wordt op een bijna manicale manier wijn gemaakt waarbij het slechts gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. Romano kent niet alleen iedere druivenstok van zijn wijngaard, maar zelfs iedere tros. Op het Fattoria worden alle druiventrossen stuk voor stuk gecontroleerd en hieruit worden alleen de beste druiven geselecteerd voor zijn wijnen. Dal Forno staat voor perfectie.

De Valpolicella Classico Superiore van Romano Dal Forno komt van een wijngaard gelegen op een terroir van 70% grind, 15% slib en 15% klei. De wijn is een blend van de typische druivenrassen 70% Corvina grossa, 20% Rondinella, 5% Croatina 5% Oseleta. Het persen vindt plaats in de eerste dagen van november nadat de druiven handmatig zijn gecontroleerd. De fermentatie vindt plaats in rvs tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 28°C, waarbij de inhoud automatisch in beweging blijft, dit duurt 15 dagen, waarbij de laatste 2 dagen worden gebruikt voor de laatste maceratie. De Valpolicella rust voor een aantal dagen, waarna deze wordt gedecanteerd en voor 36 maanden rijpt in nieuwe vaten. Na massa filtratie, wordt de wijn gebotteld en nog eens opgeslagen voor 24 maanden. In de neus heeft deze fraaie Valpolicella mooie tonen van bosbessen, bramen, kersen en chocolade. De krachtige tannines geven structuur aan deze wijn. Het resultaat van dit langdurige proces, werpt zijn vruchten af en zorgt voor een wijn met intense aroma’s. 

Lekker bij: Geroosterd vlees, rund, lam, sterke kazen en pasta's op basis van tomaten of truffel.

Recensies

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

 Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta

Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta

In de neus heeft deze fraaie Valpolicella mooie tonen van bosbessen, bramen, kersen en chocolade. De krachtige tannines geven structuur aan deze wijn. De perfecte symbiose met de fluweelzachte aroma's van zoete specerijen en jam omhullen het gehemelte en prikkelt de zintuigen.

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: