Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella Vigneto Monte Lodoletta

Wat een Amarone! Intens donkerrood van kleur met in de geur zoveel lagen… Zwoele aroma’s van kersen, blauwe bessen, krenten, rozijnen, tuttifrutti, chocolade, koffie en tabak. Vol van smaak met een bitterzoete aanzet. Diep en geconcentreerd met rijp fruit, truffel, tabak en nieuw leer. Een magistrale afdronk!

Meer details

6 Items

239,66 €

Datasheet

Regio Veneto
Wijnhuis Dal Forno Romano
Druivenras(sen) 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Croatina, 10% Oseleta
Alcoholpercentage 16%
Houdbaarheid 15 tot 20 jaar
Serveertemperatuur 16 - 18 C
Productiejaar 2011
Wijnstijl Rood - droog, zacht
Bijzonderheden 96/100 punten Robert Parker

Meer informatie

De godfathers van de Amarone zijn zonder twijfel Quintarelli en de  legendarische Romano Dal Forno en behoren tot de absolute top onder de Valpolicella en Amarone wijnen dus natuurlijk mag Dal Forno niet ontbreken in het assortiment van Pane e Vino. Bij Dal Forno wordt op een bijna manicale manier wijn gemaakt waarbij het slechts gaat om kwaliteit en niet om kwantiteit. Romano kent niet alleen iedere druivenstok van zijn wijngaard, maar zelfs iedere tros. Op het Fattoria worden alle druiventrossen stuk voor stuk gecontroleerd en hieruit worden alleen de beste druiven geselecteerd voor zijn wijnen. Dal Forno staat voor perfectie.

De Dal Forno Romano Amarone behoort tot de allerbeste Amarone ter wereld. De Amarone della Valpolicellla Monte Lodoletta is een wijn waar mensen over dromen en is zo'n fles die een wijnliefhebber graag wilt hebben in zijn verzameling. De wijn is monumentaal, magisch, decadent en met een unieke persoonlijkheid. Klinkt dit als over de top? Zoals Robert Parker stelt: “Het is onmogelijk om te overdrijven over de grootsheid van deze wijn”.

De Dal Forno Amarone wordt gemaakt van 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Oseleta, 10% Croatina. Met uiterste zorgvuldigheid worden de beste druiven handmatig geplukt.  Hierna liggen ze 3 maanden in grote open ruimtes te drogen. Het persen begint meestal midden december nadat de druiven handmatig gecontroleerd zijn. De fermentatie gebeurt in rvs tanks die rond 28°C zijn. De tanks zijn uitgerust met uiterst zorgvuldig, computer gestuurd proces die de inhoud in beweging houdt gedurende 15 dagen waarna laatste maceratie 2 dagen duurt. Na dat proces wordt de wijn overgegoten in nieuwe vaten, waar de langzame fermentatie 18 maanden doorgaat. In totaal blijft de wijn 36 maanden in het vat. Na het filteren wordt de wijn gebotteld, waarna het nog lang blijft rijpen en pas wordt vrijgegeven wanneer Romano daarvoor de tijd rijp acht.

Lekker bij: Geroosterd vlees, rund, lam, sterke kazen en pasta's op basis van tomaten of truffel.

Recensies

Nog geen commentaar

Schrijf uw recensie

Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella Vigneto Monte Lodoletta

Dal Forno Romano Amarone Della Valpolicella Vigneto Monte Lodoletta

Wat een Amarone! Intens donkerrood van kleur met in de geur zoveel lagen… Zwoele aroma’s van kersen, blauwe bessen, krenten, rozijnen, tuttifrutti, chocolade, koffie en tabak. Vol van smaak met een bitterzoete aanzet. Diep en geconcentreerd met rijp fruit, truffel, tabak en nieuw leer. Een magistrale afdronk!

Schrijf uw recensie

30 Andere producten in dezelfde categorie: