Azienda Agricola Chiappini

Azienda Giovanni Chiappini ligt in het hart van de DOC Bolgheri zone op de Via Bolgherese, de weg waar zich de belangrijkste wijnlandgoederen van de Bolgheri regio zich bevinden. Gewoonweg prachtig!

Het verhaal van deze onderneming vertelt ons over de voortdurend vernieuwde familietradities met aan het hoofd van de familie, Giovanni Chiappini, zoon van een boer die in de jaren 50 vanuit de Marche naar de regio Bolgheri verhuist.
Deze traditie wordt nu doorgegeven aan de twee dochters Martina en Lisa die hun vader helpen bij het werk op het landgoed.

Het bijzondere verschil in het werk en de groei van de Chiappini familie is hun speciale binding met de bodem, geïnterpreteerd als moeder aarde en gekweekt in een symbiose met de werkende macht. Na verloop van tijd kreeg Chiapipini wereldwijde bekendheid en erkenning, vooral vanwege de positieve ratings van de belangrijkste wijngidsen zoals bijvoorbeeld in de Wiinespectator, waar in 2013 de belangrijkste wijn van Chiappini namelijk de -Guado de’ Gemoli 2009 – op de eerste plaats van de wereldranglijst met het maximum van 100/100 punten terecht kwam. De totale oppervlakte van het landgoed is bedraagt 23 hectare en bestaat uit de wijngaarden die hieronder zijn vermeld (de jaren verwijzen naar de oorsprong van de wijngaarden): podere Le Grottine: 1978 podere Guado de Gemoli: 1983 podere Fondi: 1984 podere Felciaino: 1986 podere Felciaino: 2001 podere Ferriguni: 2012 de belangrijkste druiven in termen van Bolgheri traditie zijn Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, en een kleine hoeveelheid Sangiovese en Vermentino.