Cantine Briziarelli

Cantina Briziarelli is een 50 ha. groot bezit met wijngaarden in Bevagna en Montefalco. In 2002 heeft men van de 50 hectare 17 hectare aangeplant met sagrantino, sangiovese, cabernet sauvignon, merlot en syrah. In 2012 heeft men wederom een grote stap gemaakt door een geheel nieuwe wijnkelder te bouwen met de meest innovatieve uitrusting voor de vinificatie en rijping van de wijnen. Ook is het wijnhuis zo gebouwd dat het één is met de aanwezige natuur. Alle druiven worden met de hand geoogst.

Umbrië, land van heiligen en werkers, het groene hart van Italië, maar ook een land van mooie wijnen. Heuvelachtig en een bijzonder mild klimaat, welke garant staat voor de groei van volledige rijpe druiven. In Umbrië is men de laatste veertig jaar bezig geweest met het maken van kwalitatief hoogwaardige wijnen.  Het bedrijf Briziarelli dat haar start maakt in 1906 met slechts de hulp van 10 werkmemers met het maken van steen en klei. Achter dit bedrijf zit een groot kapitaal. Deze streek, gelegen in het midden van Italië, tussen Toscane en Lazio, is al lang befaamd om zijn wijnen. Bovendien ontdekken steeds meer toeristen het lieflijke landschap van Umbrië: zacht glooiende heuvels, olijfgaarden, cypressen en natuurlijk wijngaarden. Al eeuwenlang werken de wijnmakers in dit gebied met druiven als malvasia en sangiovese, maar ook de inheemse grechetto en sagrantino mogen zich op een steeds grotere populariteit verheugen.