Dal Forno Romano

Het wijnhuis Dal Forno Romano staat in Val d’Illasi waar de familie Dal Forno al 4 generaties lang premium wijngaarden in het bezit heeft. In 1983 startte Romano met het maken van wijn. Zijn zonen Marco, Luca en Michele zijn actief betrokken bij het bedrijf. Ze onderscheiden zich door een drogere wijnstijl te produceren van rijpere druiven, die met behulp van ventilatoren worden ingedroogd. Een zelden geziene kwaliteit. Zowel nationaal als internationaal krijgen ze enorm veel waardering. Romano kent niet alleen iedere druivenstok van zijn wijngaard, maar zelfs iedere tros. Op het Fattoria worden alle druiventrossen stuk voor stuk gecontroleerd (!) en hieruit worden alleen de beste druiven geselecteerd voor de wijn. Bij Dal Forno wordt ook in verschillende fasen geoogst, uiteraard 100% handmatig. Op het wijngoed worden alle druiventrossen dan nog eens stuk voor stuk gecontroleerd, hieruit worden alleen de beste druiven geselecteerd voor de twee wijnen Valpolicella Superiore en Amarone della Valpolicella.