De wijnmakerij Masseria Frattasi bevindt zich in de bergen, onder de Taburno, het gebouw dateert uit 1779, het jaar waarin de boerderij werd opgericht. Taburno is afgeleid van Taurn, wat in het Minoïsche dialect een berg betekende die werd doorkruist door ravijnen en canyons. De volkeren van Kreta brachten de wijnstok in de eerste Griekse kolonisatie in deze streek zo’n drieduizend jaar geleden. De familie Clemente maakt al generaties lang wijn op Masseria Frattasi. Dit wijngoed ligt een kleine vijftig kilometer ten oosten van Napels, in het heuvelachtige gebied van Montesarchio in de Zuid-Italiaanse wijnregio Campanië.
De wijngaarden staan aangeplant op vulkaan- en kalkgesteente. In de wijngaarden wordt gewerkt met respect voor de natuur. In feite wordt hier biologisch gewerkt maar is de benodigde certificering achterwege gelaten. Zoals gebruikelijk in Campanië staan er veel autochtone druivenrassen aangeplant waar verrassende wijnen van gemaakt worden. Dit terroir geeft, in combinatie met opmerkelijke, biologisch geteelde oerdruiven als greco, fiano, coda di volpe en aglianico, volstrekt unieke wijnen.