Tenuta di Biserno

Één familie: Antinori, één passie: Wijn. De broers Piero en Lodovico Antinori zijn de eigenaren van het prachtige Tenuta di Biserno uit Tocane. Volgens Parker: “Tenuta di Biserno remains one of the best kept secrets in Bolgheri”. De Biserno is genaamd naar het wijnhuis Tenuta di Biserno omdat de wijn het terroir en microklimaat van de omgeving van het wijnhuis weerspiegeld. Een mooie manier om de naam van je wijn te bepalen. Alleen de beste druiven worden geselecteerd voor de blend, wat resulteert in een wijn van diepte, intensiteit, comlexiteit, duurzaamheid en elegantie. De Lodovico wijngaard is een perceel van zes hectare in de grotere Bellaria-wijngaard (die de Biserno-wijn maakt) op dit belangrijke landgoed in Bibbona aan de kust van Toscane. De hele wijngaard is geplant met Bordeaux-druiven Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot.  De stokken zijn aangeplant in 2002, met een dichtheid van 6500 wijnstokken per hectare (2361 / acre). Uit opgedane onderzoeken en ervaringen blijken de wijngaarden een uniek micro-klimaat te hebben voor de de productie van zeldzaam hoge kwaliteit van de Cabernet Franc en Merlot druif. Lodovico is de absolute topwijn van het domein Tenuta di Biserno. Lodovico is maar zeer beperkt beschikbaar. Totaal zijn slechts 8.000 flessen geproduceerd. De wijnmaker van de Lodovico is Helena Lindberg. Zij wordt bijjgestaand door de befaamde wijnconsultant Michel Rolland.