In een werkelijk schitterende omgeving in de Veneto streek en op de glooiende Veronese heuvels van de gemeente San Bonifacio ligt de Azienda Agricola Inama, al meer dan tientallen jaren een referentiepunt in de productie van uitstekende wijnen uit de Italiaanse wijn scene. Het idee van de oprichter Giuseppe Inama was om het Soave-gebied bekend te maken, wiens beeld al jaren erg aangetast was door kwantiteit en weinig kwaliteit.
Inama bezit sinds enkele decennia een belangrijk deel van Soave’s beste heuvel: de Foscarino, een gedoofde vulkaan. Stefano Inama heeft dit wijnhuis succesvol uitgebouwd tot een dynamisch en veelbelovend bedrijf. Door verfijnde vinificatietechnieken, werden de rendementen drastisch teruggebracht tot ver onder het wettelijke maximum. Met de komst van de derde generatie in het familiebedrijf heeft men hun bedrijfsfilosofie nog beter gedefinieerd: Inama wil alleen maar wijnen produceren die het terroir vertegenwoordigen en die los staan van tijdelijke trends en stijlen. Inama’s wijnen zijn biologisch maar dit wordt niet op het etiket vermeld. Inama staat voor wijnen die emoties oproepen. De familie gelooft dat goed vakmanschap de basis legt voor topwijnen waarbij minimalisme bij het wijnmaken een hoofdrol speelt.